fredag 9 november 2012

Skit i ”HUR?” – Gör så här i stället (5 steg).


Har du gått omkring i dagar och malt ”HUR ska jag göra det här?” ”HUR ska jag klara av detta?” HUR ska jag få detta att funka? HUR? HUR?? HUR??? Har du rent av legat vaken om natten om funderat och grubblat? >>

Du har bestämt dig! Nu eller aldrig skulle det ske. Förändringen i ditt liv. Kanske byta jobb, sadla om och byta karriär, starta eget, klättra vidare på karriärklätterställningen, flytta utomlands, resa jorden runt, bestiga ett mentalt berg – eller kanske något helt annat. Du vet själv.

Målet är alltså ganska klart för dig – det ligger där framme inom överskådlig tid och väntar på dig. När du ser och känner hur det känns att vara där känns det helt toppen. Men så…


Det som hindrar dig att komma vidare och våga är att du fokuserar på HUR du skulle göra detta. Den sköna känslan av målbilden är som bortblåst. Du har kört fast. Tappar fart och känner dig frustrerad.

Likadant är det med andra mål och drömmar du har. Det som avgör om du tänker gå vidare, ta steget eller inte, beror på om du kan se HUR du kan göra det. Om du inte ser HUR du skulle klara av det blir det inget. Drömmen läggs på hyllan.

HUR frågan är en av de absolut vanligaste frågorna som dyker upp i de första samtalen med mina coachingkunder. Ambitionen finns där. Målen är formulerade – men att gå från tanke till handling är knepigare.

Skit i HUR?

Gör så här i stället:  
 1. Uttala för dig själv vad det är du vill åstadkomma/förändra/göra – ditt mål.
 2. Ditt tankesätt: Tänk att det är möjligt och att du har de resurser till ditt förfogande som du behöver.
 3. Se dig omkring, det finns möjligheter överallt för dig att ta emot och göra något av. Varje dag.
 4. Gör, gör, gör! Agera på möjligheterna. (Ring, fråga, gå på ett seminarium, svara på förfrågan, var nyfiken, anmäl dig till kursen, sök jobbet, planera om din vecka…).
 5. Släpp på kontrollen. Lev i förvissningen om att det räcker med att se vad som ligger närmast framför dig – du behöver inte se hela vägen fram till mål.
Vinsten när du inte är uppe i ditt eget huvud och ältar HUR, är att du blir mer närvarande i nuet och det är ju i nuet som alla möjligheter presenterar sig.

Vill säga att frågan HUR är viktig. Det är inte alltid den ska skippas. Egentligen är det viktigaste på vilket sätt frågan ställs. Nyfiket eller utifrån en mental inställning om att ”jag kan inte, jag har inte kunskap, resurser. Det här är svåååårt”. Så gör det lättare för dig själv. Det blir öppnare och kreativare. Och roligare. Och mycket lättare att andas!

Med kärlek!
Catherine
www.claritycoaching.se

Vad tycker du? Blir glad om du kommenterar nedan! 


2 kommentarer:

 1. Jag älskar´t! Ditt tankesätt ovan är som mitt. Bara gör´t! Klart vi fastnar i HUR när vi inte har någon aning. Gör det du tror, ta reda på, gör saker i riktning eller som om.. Skönt blogginlägg!
  Varma hälsningar
  Inger

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentar Inger! Ja, precis!Som om...

  SvaraRadera