torsdag 25 april 2013

Hur du slutar skjuta upp och börjar gilla att få jobbiga saker gjorda - de 3 bästa tipsen
Hör du till dem som brukar dra ut på, hitta på ursäkter och skjuta upp saker för att de på något vis känns jobbiga eller tråkiga? Du liksom hoppas att de ska försvinna av sig själv? Träningen, städningen, fylla i den där blanketten, deklarationen, det svåra samtalet på jobbet med din medarbetare.  Du är inte ensam!

Visst är det så att dina tankar på det som du skjuter upp handlar om att det är jobbigt, tråkigt, svårt, krångligt eller rent av obehagligt? Inte så konstigt att du vill undvika det in i det längsta.

Ibland skjuter du upp för att uppgiften i sig känns för stor och diffus. Du vet helt enkelt inte vart du ska börja. Så du börjar inte alls.

Tyvärr försvinner det inte. Istället ligger det där i bakhuvudet och gnager. Kostar din energi.  Skapar ett dåligt samvete. Det ökar på din stress och frustration.

Men tänk om du skulle kunna slippa denna stress och det dåliga samvetet. Som du redan vet så går det förstås.

Här får du mina tre bästa tips hur du slutar skjuta upp och börjar gilla att få jobbiga saker gjorda - snabbt.


1)     Tänk på hur du kommer att känna dig "på andra sidan" joggingturen, dammsugningen och när du klickar på send-knappen för din deklaration eller när du lämnar mötet med din kollega/medarbetare.

Jag VET att du känner dig lättad, befriad, stark, nöjd med dig själv och rent av inspirerad att göra något roligt. Eftersom du har erfarenhet av exemplen ovan så VET du av erfarenhet att detta stämmer. Gå in i den känslan helt så kan du bli så inspirerad att du vill göra det nu, med en gång. Så skön är känslan att vara på andra sidan. Du kan verkligen andas lättare. 

2)     En bit i taget – Är det en uppgift som är stor och omfattande? Dela upp i mindre bitar. T.ex att sätta 15-30 minuter/idag. Lika mycket i morgon, etc. Det är ofta tanken på uppgiften som är det tunga. När du väl sätter i gång, får du ofta upp farten och kanske rent av gör klart allt på en gång.

Många klienter frågar mig, "Men VAR ska jag börja? Det spelar ingen roll! Var som helst! Bara att du börjar spelar roll.

3)     Välj ditt förhållningssätt när du sätter igång med din uppgift du skjutit upp. Välj – och tänk konstruktiva tankar om din uppgift. Det här är lättare än jag trodde, det är skönt att springa, så skönt att ha koll på sin ekonomi, vilken fin möjlighet för mig att lära känna min kollega/medarbetare bättre. Jag får lära mig nya saker och utvecklas - och så vidare. 

Lycka till! 

Nu måste jag sluta. Blev sugen på att ta en tugga av min deklaration! Vem vet var det kan sluta.

Med kärlek!
Catherine

Gillade du detta? Dela det vidare här nedan! Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar