fredag 9 december 2011

Stanna upp och lyssna!

Ok, vi vet att vi lever i en allt snabbare och mer föränderlig värld. What else is new? Information från höger och vänster bombarderar oss konstant med budskap om vad vi borde göra, tänka och leva.

Fråga är hur du låter detta påverka dig. Vi glömmer bort att lyssna på all klokhet och visdom vi faktiskt har själva.

Om du skulle sätta av tid varje dag för att lyssna på dig själv som omväxling. Skruva ned volymen på det yttre bruset och skruva upp volymen på din inre röst. Kanske sätter du dig skönt tillrätta i soffan med lite skön avslappande musik eller kanske tar du en promenad ute i naturen?

Fråga dig själv:

Vad vill jag, egentligen? Med mitt liv? Med mitt yrkesliv? Med mina nära relationer?
Vad tycker jag? Vad är min åsikt om x, y, z?

Lyssna bara stilla. Tvinga inte fram något. Var nyfiken på dig själv.Har du inte gjort detta på länge eller alls så var beredd på intressanta och starka svar. Du behöver upprepa detta regelbundet. Göra detta till en god vana. Din belöning är ett starkare självförtroende, bättre självkänsla. Genom att du lyssnar på dig själv på detta sätt, talar du om för dig själv att du är viktig. Att din vilja är viktig, vad du tänker och känner är viktigt. Du är på väg mot ett mer modigt, passionerat och friare liv. Som är lätt att andas.  :-D

Varma hälsningar,
Catherine

1 kommentar: