torsdag 3 maj 2012

Lever du i dimma eller har du fri sikt?


En stor grupp kunder som jag har, har det gemensamt att de känner frustration och låg energi – de upplever att de kört fast och inte kommer vidare i livet. De vet inte riktigt var de är eller vart de vill längre. Livet har gått i full fart framåt med utbildning, karriär och kanske familj – och nu då?

En av de allra viktigaste sakerna vi börjar med tillsammans är att jobba med KLARHET

Jag fann min KLARHET i San Francisco 2002. Inte konstig va?

Att på allvar bli klar över vad som verkligen är viktigt för dig - privat och professionellt. Vad är det som känns meningsfullt och vad är det för saker som du verkligen skulle vilja ha i ditt liv? Vad är det som på djupet talar till just dig, ditt hjärta? Vad du har för drivkrafter – och motkrafter (lurar under ytan). Vad gillar du och ogillar. Vad du är bra på? Vad har du för drömmar? Verkligen. Hur ser ditt livs önskelista ut – egentligen?

Att famla i dimma är jobbigt, tröttsamt och ensamt. Att se klart är befriande och öppnar upp möjligheter.

Det som är viktigt är saker som känns meningsfullt. Som har ett syfte. Ett syfte är att ha en RIKTNING.  För att hålla RIKTNINGEN behöver du fokusera din uppmärksamhet och energi på det meningsfulla, viktiga.

Vad som är meningsfullt för mig är kanske inte meningsfullt för dig. För mig är det viktigt och meningsfullt med relationer, med lärande och utveckling, med upptäcktsfärder och ”kartor”, lekfullhet, att hjälpa och vara till service och framförallt att möjliggöra frihet, passion och lätthet till kvinnors professionella och privata liv. 

Är det rätt RIKTNING?

Andra exempel kan vara skapa skönhet och konst, skapa användbara saker som gör det lättare för (en grupp) människor, att ha familj, att lära och undervisa.

MODIGA HANDLINGAR är hur du färdas mot din RIKTNING.

MODIGA HANDLINGAR är inte bara att tänka positivt. Det funkar inte för mig. Det handlar om ditt s.k ”mindset”, din inställning. Att lyssna på Kaptenen (Braveheart) inom dig. Din inställning driver dina handlingar. Så det gäller att ha rensat ut ordentligt i dina (underliggande) övertygelser om hur du och världen fungerar. 

Om dessa underliggande övertygelser är att du är liten och obetydlig så kommer det att styra dig och sabotera för dig. Lejoninnan ser en kattunge i spegeln. Dina förväntningar på möjligheter är låga. 

Men du har storhet inom dig som du kanske inte ens ser! Låt det inte vara så!

När du har koll på dessa är det de små stegen framåt och din förmåga att vara tacksam för dessa framgångar som ger dig full vind i seglen och frisk vind i håret.

Kasta loss!

Med värme och kärlek!

Catherine

Gillar du detta? Dela gärna! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar