måndag 18 mars 2013

Tio steg till ett helhjärtat liv.

Kära vänner, en av många förebilder jag har är forskaren Brené Brown. Hon forskar kring ämnen som sårbarhet och mod och vad som krävs för att leva ett ”helhjärtat liv”. Att leva ett helhjärtat liv, menar hon, handlar om att engagera oss i våra liv utifrån vetskapen att vi är värdefulla.

Det innebär också att vi behöver utveckla mod, medkänsla och känslan av att vara tillräckliga. När jag pratar om att andas lättare och blomstra så är det detta jag menar. Att leva helhjärtat, i hela ditt liv – både privat och professionellt.

Brené har genomfört tusentals intervjuer med människor och bland annat kommit fram till dessa punkter hämtade från hennes senaste och fantastiska bok Daring greatly.
  1. Var äkta och sann – Släpp taget om vad alla andra tycker.
  2. Var medkännande och empatisk mot dig själv – Släpp taget om perfektionism
  3. Utveckla en återhämtande attityd – Släpp taget om att skärma av dig och göra dig kraftlös
  4. Utveckla tacksamhet och glädje – Släpp taget om känsla av brist och rädsla
  5. Utveckla din intuition och tillit – Släpp taget om behov av kontroll och vetskap
  6. Odla din kreativitet – Släpp taget om ditt behov att jämföra dig med andra
  7. Tillåt lek och vila – släpp taget om utmattning som statussymbol och produktivitet som bevis för att du är värdefull.
  8. Ge dig tid för lugn och stillhet – släpp taget om oro som livsstil.
  9. Skapa meningsfullt arbete – Släpp taget om självtvivel och ”borde och måste”.
  10. Tillåt mer skratt, sång, musik och dans – Släpp taget om att försöka vara cool och att ständigt vara i och ha kontroll.

När du läser punkterna ovan och tänker på ditt eget liv, föreställ dig hur det skulle vara om du levde så. Hur skulle ditt liv vara annorlunda från hur du lever idag? Hur skulle du känna dig? Vilka vinster skulle du få? Är det någon av punkterna ovan som sticker ut extra mycket för dig? Varför tror du? Vill du leva helhjärtat? 

Med kärlek!
Catherine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar