fredag 22 februari 2013

Ryggraden i stark självkänsla - så får du konturer


Vet du med dig att du har låg självkänsla? I så fall, upplever du att du ofta inte har så mycket åsikter om saker i många sammanhang? Där du har en känsla av att du ”borde” ha en uppfattning? 

Känner du igen dig i känslan ”konturlös”?


Detta är en återkommande beskrivning från kvinnor med låg självkänsla som jag hjälper.

För att stärka sin självkänsla är det flera viktiga saker att jobba med och utveckla. Självklart är att ta kontroll över dina negativa tankemönster en väsentlig och central del.

Men, det finns en annan viktig sak som spelar en mycket stor roll för att successivt stärka din självkänsla och ge dig själv de tydliga konturer som du längtar efter.  

Jobba med att vaska fram dina värderingar. Det vill säga – ta reda på vad du tycker är viktigt och hur DU vill vara i möten och relation med andra människor.  

Hur vill du vara som människa – idag och i framtiden?

SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND,,,


Ställ dig regelbundet frågan – Vem vill jag vara? Förbered dig inför möten och situationer innan. Är t.ex respekt viktigt för dig? Eller kanske rättvisa, medkänsla, mod? Fråga dig då hur du kan ”hedra” dessa värderingar och välj hur du tar plats i sammanhang och kommunicerar då. 

Dina värderingar är bland det värdefullaste du har. På engelska heter det rent av ”value(s)”. Det är dina diamanter. Diamonds are a girls best friend får en ny betydelse! 

Jag säger inte att det är lätt. Jag säger att det är värt det. Du behöver vara modig. Men jag garanterar att du kommer att växa som människa, stärka din syn på dig själv och snart se dig själv med tydliga konturer.

Du kommer att andas lättare och blomstra – garanterat!

Med kärlek!
Catherine


Gillade du detta? Dela här nedan! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar